Cecil Coworking, växtinredning, växtväggar inomhus, babylone

Skräddarsydda botaniska element för Cecil Coworking

Greenworks har bidragit med en art déco-inspirerad grönska i nyöppnade Cecil Coworking mitt i Stockholm. General Architecture och göteborgska Stylt Trampoli står för inredningen som ska diversifiera Hufvudstadens utbud av kontorsmiljöer.

Det är inte givet att framtidens arbetsplats är ett traditionellt kontor. Alltsedan cellkontoren blev passé har aktivitetsbaserade flexkontor av alla de slag ersatt varandra, men under pandemin har hemmakontoret istället blivit både en tvungen och välkomnad nödvändighet.
Fast hur enkelt är det egentligen att arbeta bland överaktiva eller gråtande barn, partners och husdjur? Var hittar man det perfekta skrivbordet, en snygg loungefåtölj och en sant ergonomisk arbetsstol istället för att bara ligga i sängen med laptoppen för att sedan drabbas av ryggskott? Och dessutom snabbstädningen av lägenheten och på med propra kläder inför nästa zoom-möte?

Det är inget tvivel att andra typer av arbetsmiljöer har ökat produktiviteten (vi vill ju alla arbeta mindre för samma lön, precis som Karl Marx och John Maynard Keynes förutspådde), men vi behöver mötas ansikte-mot-ansikte med både gamla och nya kollegor, kunder och andra. Coworking-kontor innebär noll investering i en kontorsfastighet, och lovar kanske just framtidens kontorsmiljö?

Cecil Coworking, växtinredning, växtväggar inomhus, babylone

– Det finns en efterfrågan på flexibla kontorslösningar, säger Frida Wijkström, chef för Cecil Coworking på Hufvudstaden. Vår nisch är personlig service med god design mitt i Biblioteksstaden. Våra medlemmar kan arbeta i loungen, hyra eget skrivbord eller till och med ha ett eget kontor, allt i en sund arbetsmiljö med god akustik, inspirerande miljö och med mycket växter.

Frida Wijkström jämför Cecil Coworking med designhotell, och förklarar att namnet är hämtat från legendariska restaurangen och danspalatset Cecil som öppnade strax intill för ett sekel sedan. Sedermera blev Cecil i slutet av sextiotalet Sveriges första moderna nattklubb och diskotek. Nya Cecil ligger i korsningen Norrlandsgatan och Smålandsgatan i en byggnad från 1984 där Hufvudstaden nu öppnar sitt första coworkingspace i egen regi. Oavsett om man är frilansare, har ett nytt företag eller letar flexibla kontorslösningar erbjuder Cecil Coworking skräddarsydda företagslösningar för trehundratalet medlemmar.

cecil coworking bespoke greenery stockholm 2022.02 greenworks 35b

– Vi ser Cecil Coworking som ett sätt att bredda Hufvudstadens kontorserbjudande, fortsätter Frida Wijkström. Jag tror att vi människor alltid kommer att ha behov av att möta och att samarbeta. Morgondagens kontor kommer att behöva konkurrera med den trivsel och bekvämlighet du har hemma, du ska längta till jobbet där du blir inspirerad och får energi!

Café och bar är inplacerade i en loungemiljö fylld av danska Gubis designmöbler. Den svängda trappan överblickar ljusgården, den 3 200 kvadratmeter stora lokalens hjärta. Perfekt att lyssna på en bra ljudbok. En lång rad dracenor i limegrönt och gult ackompanjerar med sina spetsiga blad Stylt Trampolis art déco-tema tillsammans med rosenskärm, kantbräken, nässelpilea och andra växter. 

– Pandemin har påverkat vårt sätt att arbeta. Många har kunnat utnyttja naturen mer, men för det stora flertalet är det tvärtom, säger Per Berglund, grundare och VD för Greenworks. En lösning är att skapa gröna levande miljöer inomhus, det påverkar vårt välbefinnande positivt. På Cecil har vi koncentrerat de frodiga växande gröna inslagen på vissa ställen istället för att sprida ut dem överallt.

Greenworks ansvarar för skötseln av växterna som är väl planerad för att minimera antalet besök.

– Växterna mjukar upp interiören och fungerar bra tillsammans med det naturliga ljuset i ljusgården, menar Fredrik Lindén, Greenworks ansvarige för design och produktion. Vi har lyckats hitta vaser som kompletterar våra växtväggar och så har vi förstås adderat Babylone, vårt egen lilla växthuspendyl.

Cecil Coworking, växtinredning, växtväggar inomhus, babylone

Greenworks nästa stora interiörprojekt är Eden, ett stort kontorsprojekt i Hyllie, Malmö som drivs av fastighetsutvecklaren Kungsleden. Vi återkommer med all information och bilder till hösten.