Växter på väggen

Växter på väggen är ett roligt, spännande och kreativt alternativ när du vill ge dina väggar nytt liv och ge miljön på kontoret ett rejält lyft.

Intresset för att inreda med växter i form av växtväggar och andra alternativ av växter uppåt väggarna (hängande, klängande eller klättrande) är stort.

Och det har definitivt vuxit under senare år, då det är ett smart och yteffektivt sätt att arrangera kontorsväxter och föra in grönska och liv också i annars ganska trista och sterila kotorsmiljöer.

 

Växter på väggarna – Växtvägg och växttavlor

Växter på väggarna, eller som det också kallas växtvägg eller växttavlor,  förknippas ofta med entrér till t.ex. flotta hotell, välkända storföretag eller myndigheter. Och det med all rätt, det är oftast på sådana ställen som olika slags växtväggar, växttavlor, mossväggar och liknande växtarrangemang klär in väggarna och fångar betraktarens öga och skapar en avkopplande och rogivande stämning.

Fördelar som växter på väggarna för med sig:

  1. För in liv och fräschör i lokalen
  2. Bidrar till en förbättrad luftkvalitet
  3. Ger din lokal ett elegantare och exlusivare intryck
  4. Bidrar till att dämpa buller på arbetsplatsen
  5. Ger en vilsam och avstressande effekt
  6. Bidrar ofta till behgligare och vilsammare ljusförhållanden i lokalen jämfört med idel vita väggar

Är växter på väggarna enbart någonting för storföretag?

Nej, varför skulle det vara det? Även om olika former av växtväggar, växttavlor och andra slags smarta växtarrangemang för kontorsmiljöer oftast förknippas med just storföretag, hotell, myndigheter  så är de faktiskt nästan ännu bättre lämpade för mindre kontor.

För om du tänker efter så en förutsättningarna på ett mindre kontor just det att utrymmet oftast är mycket begränsat. Många gånger finns det varken plats för växter stående i krukor på golvet eller på borden. Och om fönstren saknar fönsterbrädor går det inte att få plats för krukväxter där heller.

En vägg av växter är ett riktigt häftigt växtarrangemang – och det passar perfekt på fler ställen än man kanske tror.

 

Trevliga kontorsväxter gör stor skillnad för små och medelstora kontor

Det behöver inte vara så knepigt – en vägg av gröna växter eller t.ex. en mossvägg tar ingen golvyta i anspråk. Den kräver ingenting annat än, som namnet antyder, en ledig vägg på kontoret. Och en hel del fackkunskap – men den står vi för!

Med vår hjälp så kan du enkelt anlägga t.ex.:

  1. En vägg av valfria växter i receptionen
  2. En läcker, ljuddämpande mossvägg i konferensrummet
  3. En eller ett par växttavlor i ditt kontorslandskap

Du kommer snart att märka att växtväggen inte bara förbättrar luften och miljön på kontoeret, utan också skapar en bättre och mer rofylld stämning.

Växter kontor:
Levande företagsskyltar!

En levande vägg på ditt kontor, kanske i entrén eller konferensrummet, kan också bli ett statement om vilken vikt som du och ditt företag lägger vid miljö- och klimatfrågor.

Du kan också låta en av dina växtväggar fungera som ett slags levande företagsskylt. Ta gärna hjälp av våra skickliga designers för att t.ex. väva in ditt företagsnamn och/eller din logga i växtväggens design genom väl genomtänkta växtval och färgkombinationer.

Tänk dig sedan att den växtväggen är placerad i ditt konferensrum eller i din reception och fråga dig vilket intryck den skulle göra på dina besökare. Troligtvis ett ganska så positivt intryck, eller vad tror du?

 

Med växter på dina väggar så får du ständigt en levande, rogivande grönska inomhus – året om!

Greenworks koncept är baserat på grundarnas intresse för hållbarhet i kombination med deras långa erfarenhet inom produktutveckling och design. Våra projekt bygger på högkvalitativ design, kopplad till ny teknik. Vi kan erbjuda en rad olika, attraktiva alternativ för att försköna miljön på ditt kontor.

När vi anlägger växtarrangemang på dina väggar så kan vi antingen arrangera växter över hela väggen eller som en unik växttavla. Dessutom kan vi skapa mobila växtväggar som rumsavdelare för att dela upp ett stort, bullrigt och ödsligt kontorslandskap i mindre och intimare utrymmen och också dämpa bullernivån.

 

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående gröna väggar.

 

Läs mer om några av Greenworks tidigare spännande referensprojekt för olika arkitektkontor, fastighetsutvecklare, byggbolag, växtinredare och privatpersoner här!