Mölndals Galleria

The team behind Mölndal Galleria were committed to becoming the first environmentally certified shopping centre in the region of Gothenburg. The goal was to achieve the international BREEAM standard ‘Very Good’. As greenery contributes multiple positive environmental impacts, living walls were a given addition to the project. Greenery improves acoustics, improves the air quality and increases general well-being. It further adds an aesthetic value, representing a greener and more sustainable environment.

As part of this project, Greenworks were commissioned by NCC, in collaboration with Ambius, to design and install a vertical garden covering a two-story arcade.

Our goal at Greenworks was to create an elegant and discreet installation, where the plant landscape directly connected with the wooden panels meanwhile reinforcing the geometrical shape of the wall. We further installed carefully selected lighting, harmonizing the view of the vertical garden with the gallery entrance as well as with the arcade.

  • Where_Mölndal
  • Client_NCC
  • Year_2018

Learn more about some of our exciting projects, covering various architectural offices, real estate developers, construction companies, plant decorators and private homeowners!