Anlägga växtvägg inomhus

Anlägga växtvägg inomhus är en underbar lösning för att få bättre luftkvalitet i en lokal.

Växterna i växtväggen genererar bidrar till att hålla koldioxidhalten på en så låg nivå som möjligt och genererar också mer syre.

 

Trångt på kontoret och dålig luft? Anlägg växtvägg inomhus!

Ibland är utrymmena i kontorslokaler och andra offentliga miljöer inte anpassade för att få plats för tillräckligt med växter som kan förbättra luften i lokalen. Vare sig i krukor på golvet, på borden eller på fönsterbrädorna.

En fördel med växtväggar är att de inte tar upp någon golvyta. Det enda de kräver är, som namnet antyder, en ledig vägg. Och en hel del fackkunskap – men den står vi för!

Trots platsbrist så kan du inreda dina lokaler med vackra arrangemang av växter på väggen, vilket inte bara ökar trivseln utan också ger en bättre arbetsmiljö och en förbättrad luftkvalitet.

Med vår hjälp så kan du enkelt anlägga t.ex.:

  • En vägg av valfria växter i receptionen
  • En läcker, ljuddämpande mossvägg i konferensrummet
  • En växttavla i ditt kontorsrum
  • Mobila växtväggar som rumsavdelare och bullerdämpare i ett kontorslandskap

 

Det går lika bra att anlägga växtvägg inomhus som utomhus

Växtväggar är populära både inom landskapsarkitektur, för utomhusbruk (de kallas då ofta för gröna fasder eller levande fasader), och inredningsarkitektur.

  • Det går självklart lika bra att anlägga olika typer av växtväggar inomhus som utomhus.

En växtvägg eller växttavla kan t.ex. vara en perfekt lösning för att få in mer grönska i lokalen. Det är inte bara ett slående inredningsarkitektoniskt inslag, det förbättrar luftkvaliteten och dämpar buller samt bidrar till en harmonisk och rogivande miljö.

Med Greenworks expertis är det lätt att anlägga växtväggar

Greenworks koncept är baserat på vårt intresse för hållbarhet i kombination med vår långa erfarenhet inom produktutveckling, avancerade tekniska lösningar och växtdesign.

  • Framgången bakom våra ofta spektakulära projekt bygger på högkvalitativ design kopplad till ny teknik
  • Vi har omfattande kunskap om växter och odlingszoner och vet vad som lämpar sig bäst att använda var i landet

Vi arbetar tillsammans med arkitekter, landskapsarkitekter och inredningsarkitekter för att skapa vertikal landskapsarkitektur och inredningsarkitektur i världsklass.

Tveka inte att kontakta oss när du vill få hjälp med att anlägga växtvägg inomhus.

Läs mer om några av Greenworks tidigare spännande referensprojekt för olika arkitektkontor, fastighetsutvecklare, byggbolag, växtinredare och privatpersoner här!